2014. december 18., csütörtök

Óriás hópihe

Azt hiszem, év végén, én is újra bizonyítványt kaphatok, hogy sikeresen elvégeztem az általános iskola első osztályát. Ugyanis, ha a Legkisebb hazajön a suliból, számolunk mindent, tényleg mindent, olvassuk a betűket, és rajzolunk. Technika órákat tartunk, azaz ő tart nekem. Most ablakba, vagy bárhová akasztható fél méternyi :D , hópihéket gyártottunk, lassan kereskedelmi mennyiségben. Amúgy, az iskola is teli van vele.
Talán, mert amilyen bonyolultnak látszik, olyan egyszerű. És szép.


Először is hat darab négyzet alakú fehér papír szükségeltetik hozzá. Mi A4 írógéplapból vágtuk le a kívánt méretet.
Ha ez megvan, az egyik átlónál összehajtjuk.
Majd, ha ez is megtörtént, még egyszer. Most kaptunk egy kisebb, helyes kis háromszöget.
Közben a legkisebb lelkesen mutat és magyaráz.
Szóval megfogjuk a háromszög leghosszabbik oldalát, úgy, hogy a hajtott rész alul legyen ... és ... innen elő az ollóval ... és öt vagy hat hosszú bevágást csinálunk rajta,
a leghosszabb oldallal párhuzamosan. Ezeket szép egyenletesen osszuk el. Gyermekem szerint egy ujjnyi vastagságra. Persze, könnyű neki kéznél van a mérce. De nálam? Tényleg, csinálni egyszerűbb, mint leírni :D







Ezután, kihajtjuk, és ilyen formát kell kapnunk.


















A közepén lévő kis háromszögeket, a képen látható módon egymásra ragasztjuk. Megfordítjuk, újra a másik oldal jön, és a következő fülecskék. Összeragasztjuk.
Forgat, ragaszt, forgat ragaszt ... és ezt addig amíg, a végére nem érünk, a hatodiknak is.



















































Ezután, a csücsköknél  egymásra illesztjük őket és a tűzőgéppel összefogatjuk az összeset. Végül a  hat darab, csillagszárat is egy-egy tűzéssel összepasszintjuk és íme kész is. Mehet az ablakba. Nekünk már van jó pár. De kisfiamat hallgatva, nem lesz itt ablak hópihe nélkül. Sőt keresztszülők, nagyszülők és nagy testvér ablakai is be lesznek havazva. Talán még a szomszédoké is.
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése