A husit, kicsontozom, felszeletelem és rántott hús lesz belőle, tört krumplival és párolt kukoricával.
A megmaradt csontos részből meg főzők egy rémisztően jó húslevest.
Hozzávalók:
- a maradék csontos rész
- 3-4 db sárgarépa
- 1-2 db fehérrépa
- fél zeller
- fél karalábé
- az előbbiekhez hasonló nagyságú kelkáposzta cikk, vagy karfiol
- 1 nagy fej hagyma
- 1-1db paradicsom, paprika nyáron
- 2 cm-es gyömbér darab
- VegaNatura ételízesítő
A szokásos módon elkészítem a húslevest. Azaz hideg vízben felteszem a maradék húsos csontot. Teljes gőzzel forralom. Amikor a hab a tetejére jön, szűrőkanállal leszedem. És, ha már szép tiszta, akkor beleteszem a megpucolt zöldségeket. Kis lángra teszem. Nagyon kicsire. Sózom, ételízesítőzőm és órákra otthagyom. Egy teljes délelőtt vagy délután kell hozzá.
A következő láncszem: Gombapörköltet csinálok
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 db nagyobb fej hagyma
- 1-1 db paradicsom, paprika, ez inkább csak nyáron
- pirospaprika, én elég keveset használok
- fél dl joghurt
Felkockázom a gombáit és a hagymát. (ha van, akkor a többi zöldséget is) Ez utóbbit megpárolom. Lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát. Ha ez megvan, mehet rá a gomba. Majd jöhet a joghurt. Gyors forralás, majd gáz elzár.
A gombapörkölthöz nokedlit, gluténmentes tésztát vagy rizst adok. Mikor hogy, attól függ mikor és kinek tálalom.
És is itt még nincs vége, mert jön a húsleves és a maradék gombapörkölt násza, a gombaleves. Behabarom joghurtos kukoricakeményítővel. Összeforralom, nokedlit szaggatok bele és ennyi. A többiek meg kedvük szerint tehetnék még bele joghurtot vagy tejfölt.
Tehát volt egy rántott hús, krumplival, húsleves, gombapörkölt nokedlival, vagy spagettivel esetleg rizzsel és a végén gombaleves. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése